Flower

Archive for oktober, 2010

Bluff-företag – Hur man motar dom i grind

Jag blev uppringd av Eniro och tecknade snabbt ett mindre avtal med dom. Skönt att ha det gjort.

Efter tre dagar ringde Eniro igen, riktiga Eniro den här gången, och det visade sig att jag alls inte redan tecknat avtal med dom. Jag hade tecknat avtal med ”Din Företagsdel”, en obskyr site med säkerligen noll besökare. Faen, skit och helvete!

Fakturorna kom. Jag läste på allt om bluff-företag och bestred, polisanmälde, bestred och polisanmälde och kom på att det egentligen inte var så svårt. Jag var ju bombsäker på min sak och efter att jag pratat med kronofogden som sa att ”Om dom lämnar in krav till oss och du bestrider det så måste dom gå till tingsrätt. Du får ingen betalningsanmärkning förrän du blir fälld där ”. I tingsrätten skulle dom ha samma chans som en istapp i helvetet så detta var uteslutet. Bluff-företag drivs inte av masochister.

Så det var inte så svårt. Bara att öppna posten ordentligt.
Jag funderade ett tag på att skicka en faktura till Din Företagsdel, faktura på nedlagd tid. Kanske jag ska göra det…

Nu frågar jag direkt efter webadressen på dom som ringer. I förrgår ringde ”www.hittafirma.se”. Kunde lika gärna vara www.bluffaforetagare.se.

Hör av er till mig om ni får problem. Jag ställer gärna upp med råd.

Välkommen!

Jag heter Hans Rekestad. Jag är född 1952. Jag är sambo med Eva sedan 1990.

1995 upptäckte jag Internet på allvar. Jag publicerade min första hemsida på Internet i oktober 1996 och har varit där sedan dess.

You are currently browsing the Hans Rekestad Enterprises – Digital kommunikation blog archives for oktober, 2010.