Flower

Vi behöver hjälp – Vi söker personal!

Det här är början på en kampanj som förhoppningsvis resulterar i en mycket nöjd arbetstagare och en mycket nöjd arbetsgivare.

Jag är affärsutvecklare och nu hjälper jag, bl.a., min största kund med att försöka hitta ny, passande personal. Jag är en fristående konsult som har haft CVI’s ägare, Mikael Sällström som kund sedan 1984. I nedanstående text behandlar jag oss som ”vi” även om detta inte är juridiskt förankrat.

Låt mig redan nu förtydliga att nu, i detta inledningsskede så sker ALL kontakt endast via denna e-mail: hans.rekestad@rekestad.se . I detta inledande skede så sker all kontakt via denna mailadress! Att annonsera efter personal är ofta en logistisk utmaning, därför gör vi nu på detta vis..

CVI Automotive AB – www.cvi.nu , är en e-handlare som säljer nya bilreservdelar, till Volvo, över hela världen. Affärerna går bra, orderingången är mycket tillfredställande. Just nu är företaget etablerat i Slagsta, södra Stockholm, men inom 18 månader kommer flytten till vår nybyggda fastighet utefter motorvägen i Nykvarn (30 minuter söder om Stockholm) att ske. Där femdubblar vi våra lokalyta.
Företaget är litet, just nu arbetar totalt fyra personer med den dagliga driften. Nuvarande lokaler ( vi har varit här i fem år) är lite överbelastade, vi finns i en gammal galleria. Vi har ca. 15000 olika reservdelar i lager, allt från jättelika plåtdelar, delar av karosser, ner till den minsta brickan.

Positionen vi nu främst vill fylla består i korthet av att arbeta (heltid) med inkomna order, via webbutiken, samt att förpacka dessa. Det finns annat att gör också inom företaget men i nuläget är det att packa order, göra paket till kunderna, som för det mesta är privatpersoner spridda över hela världen. Ett riktigt ”hands-on” jobb med kartonger, tejprullar, papper och tangentbord! Du står och går för det mesta.

Om man ska vara helt ärlig så kan arbetet vara ganska tråkigt och stressigt, kanske inget som man söker med tanke på att det ska se fint ut i ens CV. Vi har testat med att ha unga människor på plats, många gånger, men ingen har velat stanna kvar. Vi söker alltså inte en människa som är på väg upp i sin livskarriär utan främst söker vi en stadig, pålitlig person som står ut med ett basarbetet som kan vara ensidigt och som förhoppningsvis har för avsikt att stanna länge på sin post. Lite ungdomsdiskriminering här…

Vi kräver att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift, att du har viss vana vid logistiksystem på data och att du klarar av att gå och stå mycket under arbetstid.
Har du dessutom vana från att jobba på lager, med lagerlogistik, vana från detaljhandeln eller vana från reservdelsbranschen eller en universitetsutbildning så är det ett plus.
Lönen förhandlar vi om och vi kan dessutom erbjuda bostad under en inledande period om det är så att du finns någon annan stans i landet.

Vi har spånat på olika personer som kanske kan passa oss, några ser ut som de här fantasierna:

Göran, 53 år gammal, från Grängesberg, är sjuksyster men blev less och utbränd på detta ”kall”. Stressen att aldrig räcka till fick honom att börja hos oss. Han har dessutom varit varit veteranbilssamlare sedan tonåren, har en PV Sport -64 (hans födelseår!) som han renoverat själv. Nu jobbar han hos oss med en klart inritad agenda som han inte behöver ta med hem till sin familj. Alla mår bra.

Greta, 47, är lantbrukarhustru som har sålt korna och arrenderat ut gården. Hon gillar att börja tidigt (vana sedan mjölkning i många år), hon kommer redan 05:30 och går hem 14:00. Hon älskar tejp och pappkartonger. Då kan hon vara utomhus halva dagen. Greta gillar hästar, inte bilar. ”Bilar är bara för att dra hästboxen med!” Greta kör naturligtvis en Volvo V70.

Ahmed, är en 42-årig civilingenjör från Raqqa i Syrien. Ahmed flydde från Syrien för tre år sedan, under hemska umbäranden, med sin familj. Ahmed har jobbat i tio år med ventilation i Raqqa, där av några år i egen firma. Sedan tre år lever han utanför Skellefteå där han mest jobbar med att dela ut reklam.
Ahmed är stark, klarar av att gå och stå en hel arbetsdag, pratar flytande engelska, gillar att börja jobba tidigt och vill gärna ha ett  lite mer utmanande jobb än reklamutbärning. Ahmed gör under långa tider en grej av att sätta nya rekord på packlinan, All Time High när det gäller utskickade paket och fakturavärde. Lite macho-stuk ibland… Ahmed pratar bättre engelska än svenska men det lever vi med.
Vi sponsrade hans boende under fyra månader tills han kunde ordna det själv.

Med den här sista spåningen vill vi kanske allra främst framhålla att vi bryr oss alls inte om vilken nationalitet, hudfärg, kön eller religion du har. Att du har kvalifikationer som lever upp till det vi söker är det enda viktiga. Gör du det så skicka oss ett mail!
Och, som sagt, vi har möjlighet att sponsra ditt boende vid arbetsplatsen under din inledande tid.

Egentligen bryr vi oss inte om ålder heller men vår erfarenhet säger oss att denna plats inte är attraktiv för unga människor, speciellt inte eftersom vi söker en person som förhoppningsvis kommer att stanna länge. Är du ändå av motsatt uppfattning så skicka ett mail!

Du kan i detta skede söka detta jobb endast via e-mailkontakt med mig, Hans Rekestad: hans.rekestad@rekestad.se
Kvalifikationer i korthet: Du måste kunna tala och skriva svenska och engelska, ha datavana och orka stå och gå under arbetspassen.
I nuläget så kan du inte söka på något annat sätt än via e-mail, ingen telefon, personbesök, företagsbesök, Facebook eller annat, bara e-mail.
Berätta vem du är och vad du kan. Om vi är intresserade av dig så går vi vidare och då får du möjlighet att få mer info, komma på besök osv.

Mycken tack för att du läste!

CV


Kommentarer är avaktiverade.

Välkommen!

Jag heter Hans Rekestad. Jag är född 1952. Jag är sambo med Eva sedan 1990.

1995 upptäckte jag Internet på allvar. Jag publicerade min första hemsida på Internet i oktober 1996 och har varit där sedan dess.