Flower

Hösten kommer!

Ops, hux flux är det höst. Tiden går fort när man har roligt. Sommaren är förbi kan jag konstatera med ett sting av sorg i hjärtat.
Jag har delvis levt upp till mina intentioner om att resa runt i Europa och supporta mina fellow Europeans. Jag och hustru Eva var på en tiodagarsresa till Rumänien. Vi letade efter bland annat efter avlägsna släktingar till Evas farmor. I hyrbil for vi runt i norra Rumänien och besökte alltifrån slott till koja. Jag blev överraskad över hög standard och mycket vänliga människor. Trots relativ fattigdom (en skaplig månadslön för en lärare eller byggnadsarbetare var € 200-250) så var folk väldigt ärliga och försökte inte lura mig hela tiden vilket jag förutsatte innan jag anlände. Vårt sökande efter släkt och släkts gamla boplatser förde oss ibland in i landsortsbyar där vi nog var dom enda turisterna i år, kanske någonsin. Vissa byar präglades av urgulligt småjordbruk på branta bergssluttningar där häst och vagn regerade framför traktor. Andra byar präglades av enorma, förfallna industrikomplex från Ceausescus tid, storhetsvannsinnigt planerade projekt som nu bara tjänade som enorma ruiner som låg som en jättetyngd över om-kringliggande landskap.
Vi reste, åt och drack och shoppade, supportade med andra ord!
Nu är jag hemma och supportar  mina lokala grönsaksodlare som har fina höstgrönsaker!
Take care out there!


Kommentarer är avaktiverade.

Välkommen!

Jag heter Hans Rekestad. Jag är född 1952. Jag är sambo med Eva sedan 1990.

1995 upptäckte jag Internet på allvar. Jag publicerade min första hemsida på Internet i oktober 1996 och har varit där sedan dess.