Flower

Företagaren

Så här skrev jag för några år sedan:
”Internet är en superb informations- och kommunikationsplattform.
En av de främsta orsakerna till detta är att Internet ofta är totalt integrerad med ett av företagarens främsta arbetsredskap: datorn. Datorn är ju en förstklassig skriv- och bokföringsmaskin som många spenderar väldigt mycket arbetstid vid och att då dessutom vara uppkopplad till det enorma informationsbibloteket Internet är ju en superbonus!”

Idag känns ett sådant här uttalande hopplöst ålderdomligt. När väldigt många vandrar runt med en smartphone i fickan, kryssande mellan olika wifi-nätverk så är inte Internet en superbonus utan vardagen. Utvecklingen har gått framåt. Tror jag i alla fall..
Det är dags att skriva lite nya ”uttalanden -från idag! Kommer! Kanske, om jag hinner med…

Att bli funnen på Internet är en absolut nödvändighet för alla företagare som vill synas. Jag har sedan länge t.ex slutat att använda papperskataloger för telefonen. Letar jag efter ett företag så använder jag i första hand en sökmotor, i andra hand Eniro på nätet. Jag ser på den yngre generationen att detta beteende inte är ovanligt. Att inte ha egen hemsida eller finnas med på en lätthanterlig portal är att tacka nej till mycket effektiv marknadsföring, något som nästan ingen gör idag.

Att göra en egen hemsida är ingen konst. Detta kan snart varje elev som gått ut grundskolan. Men att bearbeta Internet på rätt sätt är en stor konst. Dyra fallgropar finns i massor och så även försäljarna av dom.

Funderar du på en Internetsatsning eller är du missnöjd med den du har gjort? Kontaktai så fall mig för en utvärdering. Första besöket/titten är gratis!


TIPS: Sökmotoroptimering är ett ofta förbisett kapitel av webbutvecklare/designers. Där kan man ofta, med väldigt lite nedlagd energi, radikalt öka trafiken till en hemsida. Och det är ju det man helst av allt vill, att så många som möjligt skall läsa ens budskap.
Lär dig grunderna i sökmotoroptimering och försök hänga med i branschen då parametrarna är i ständig förändring.

TIPS: Google är en värsting i sökmotorbranschen och ett dynamiskt, proaktivt världsföretag väl värt att studera från alla håll och kanter. Google erbjuder, förutom sin mycket kraftfulla sökmotortjänst, ett otal antal tjänster. Lägg timmar på att studera Google (och sökmotoroptimering i allmänhet förståss) och alla deras möjligheter. Det är väl spenderad tid. Detta kan inte nog betonas idag. Google har en stor boll, ibland kan den te sig enormt trasslig, av tjänster och möjligheter som många är väldigt prisvärda. Men ibland fastnar jag/man i trasslet. Och ibland undrar man över om inte Googles makt över Internet har gått lite för långt…

TIPS: SEO Logik AB är ett mycket kompetent, svenskt sökmotorföretag. Deras optimeringsskola är värd att studera. Mest intressant att studera är dock deras egen site. Hur gör dom? Vad gör dom?     www.seologik.se

TIPS: Mikkel deMib Svendsen driver SEO Supporten i Danmark. Hans forum är mumma för sökmotorfrågor bara man tar sig genom det danska språket.     www.joyzone.dk

TIPS: Joakim är en tonåring från Göteborg som har en hemsida som får de flesta utvecklare att drägla av förtjusning. Gå dit! www.joakimweb.se

Har du ytterligare TIPS värda att förmedla? Berätta för mig!

Välkommen!

Jag heter Hans Rekestad. Jag är född 1952. Jag är sambo med Eva sedan 1990.

1995 upptäckte jag Internet på allvar. Jag publicerade min första hemsida på Internet i oktober 1996 och har varit där sedan dess.