Flower

HRE – Om mitt företag

Hans Rekestad Enterprises

Jag har varit egen företagare under hela mitt liv i många olika småföretagarebranscher. Idag ser jag mig både som ekonom/IT-strateg och tillhandahållare av mat och husrum för resande. Jag hjälper mina kunder med att utveckla en webb-närvaro, att marknadsföra sig digitalt samt att sköta sina affärer på bästa sätt.

Jag har ett mycket långt förflutet i Volvo-branschen, större delen av mitt liv, faktiskt. Under massor med år har jag drivit en verksamhet som sysslat med med allt runt volvobilar, modellerna från 1947 – 1993. Under 17 år har jag drivit en global, tvåspråkig hemsida, www.classicvolvo.com som handlat med bilar och delar över hela världen.
Denna verksamhet är numera nedlagd även om det rycker i de gamla volvocellerna ibland…

Jag sysslar inte längre med webbdesign utan överlåter detta till de som kan det bättre. Idag finns ju dessutom en hoper av publiceringsverktyg varav många verkar göra ett förstklassigt jobb, inte minst WordPress. Webstrategi och sökmotorfunktion ligger mig dock varmt om hjärtat. Din hemsida är ditt viktigaste fönster mot den digitala världen. Håll det polerat!
Jag ser mig ofta som en fiskare som trålar ute på det stora Internethavet. Mina hemsidor, mina bloggar och andra digitalverktyg är min trål och det gäller att uppsöka så mycket fisk som möjligt, lägga ut trålen så skickligt som möjligt och hala in så mycket man kan till lastrummet. Sedan gäller det att aktivera och underhålla besökarna (fisken) så att man kan föra fram sitt budskap och därmed uppnå den förändring man försöker åstadkomma.
Inga andra paralleller till fiskeindustrin i övrigt ska dras.

Här är lite annat som jag är inblandadi:
Järna Trädvård är ett företag som sysslar med vård av träd. Friederike Kendziersky, som driver firman, är arborist och spenderar oftast arbetsdagen på att klättra runt i trädkronorna med motorsåg i hand. Jag administrerar både IT-sidan samt driver ekonomikontoret för detta företag.

CVI Automotive är en firma som fokuserar på försäljning av reservdelar till Volvomodellerna Amazon, PV, Duett och P1800. Mikael Sällström driver denna firma  i Slagsta, söder om Stockholm. Jag är stundtals inblandad i detta projekt.